Az úgy volt, hogy semmi, de semmi ötletem nem volt, mi legyen a mai ebéd.
Mit tesz ilyenkor az eltökélt háziasszony, akinek az oldalbordája nyíg, hogy mennyire éhes? Feltérképezi a hűtő tartalmát. Az ott talált választék csak ad némi ihletet.
Így is lett. Volt 4 szép szelet tarja, egy megbontott csomag erdei sonka, épp 4 szelet, a fagyóban zöldborsó, a szekrényben szárított kínai illatos gomba, a kenyértartóban egy megszikkadt kenyércsücsök.
Lassan összeállt a kép…
Legyen a mai ebéd búbos hús.
A szárított gombát forró vízben hagytam megpuhulni.
A kenyeret felkockáztam és egy kevés tejben megáztattam. Fűszereztem sóval, borssal, pirospaprikával. Hozzákevertem a felaprított hagymát, a gombát, a mirelit borsót (nem pároltam meg előtte), fél kápia paprikát felkockázva és egy egész tojást.
A tarját besóztam, kevés lisztben meghempergettem és kevés zsiradékban mindkét oldalát elősütöttem.
Tűzálló tálba tettem egymás mellé, a zsiradékot, amiben sültek rájuk öntöttem. Rápúpoztam a hússzeletekre a gombás, borsós masszát, betakartam az erdei sonka szeletekkel.
Alufóliával befedtem a tálat és 200 fokos sütőbe toltam fél órára. Néha-néha a zsiradékkal locsolgattam. Az erdei sonka nem túl zsíros, könnyen kiszárad, ezért szükséges.
Végül reszelt cheddaral megszórtam és fólia nélkül 10 percre visszatettem a sütőbe, míg rá nem olvadt a búbra.
Köretként vajban pirított burgonyát tálaltam.
Tessék kipróbálni! Nagyon ízletes és vendégvárónak sem utolsó.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!