Ennek az ételnek története van. A múlt hétvégén a Dunakanyarban kirándultunk, aztán hirtelen ötlettől vezérelve átkompoltunk Vácra és bebarangoltuk a kedves kis utcácskákat. Így került utunkba egy hangulatos vendéglő, ahova betértünk ebédelni.
Nem sokáig teketóriáztam és az étlapról ezt választottam. Jó döntés volt.
Azóta motoszkál bennem, hogy itthon is elkészítsem.
A sertésszüzet egy éjszakára tejben hagytam ázni.
Másnap leitattam róla és kb. 3-4 centi vastag érméket szeleteltem belőle. Sóztam, borsoztam és bacon csíkokkal körbetekertem.
Egy tűzálló tálba egymás mellé sorakoztattam és mindegyik tetejére pici vajdarabkákat tettem.
200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütöttem.
Miközben sült a hús, elkészítettem a sajtmártást.
Egy hígabb besamelbe belereszeltem a sajtokat, egy gerezd fokhagymát és folyamatos keverés mellett simára főztem lassú tűzön. Végül beleszórtam a rózsaborsot és melegen tartottam.
Köretként krumplikrokettet és madársalátát kínáltam.
Pazar lakoma. Szívet, lelket gyönyörködtető.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!