Afrikai harcsafilé, fekete erdő sonkával

Hát eljött ez a nap is. Két éves lett a blogom. Gasztrobloggal kitűnni a világhálón, amikor Dunát lehet rekeszteni a hasonló oldalakkal, baromi nehéz. Talán nem is vágyom ilyen babérokra. Van egy kis közösség, aki követi a bejegyzéseimet, kipróbálja receptjeimet. Nagyon örülök, ha elégedettek és megköszönik, hogy jól sikerült az egy-egy ételleírásom alapján elkészített ételük. Ez engem boldoggá tesz.

Hálából hoztam nektek egy vadiúj, magam által kitalált receptet.

Fogadjátok szeretettel! 😍

A sózott halfilékre ráfektettem egy erdei sonka szeletet, feltekertem, egy fogvájóval megtűztem.

Paníroztam: liszt, tojás és zsemlemorzsa, szezámmag keverékébe.

A tűzálló tálat beolajoztam, megforgattam benne a panírozott haltekercseket és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 3/4 óra alatt ropogós pirosra sütöttem.

Míg sültek a tekercsek, egy laza, kicsit hígabb besamel mártást készítettem, melybe 2 gerezd fokhagymát és cheddar sajtot reszeltem. Fűszereztem sóval, borssal, szerecsendióval és rózsaborssal.

A kiolvasztott garnélát szárazra töröltem és forró vajon hirtelen megpirítottam.

Kifőztem a szélesmetéltet.

Tálaláskor rézsútosan félbevágtam a haltekercset, mellé tettem a tésztát, a besamel mártás tetejére ültettem a garnélákat és megszórtam egy kis rózsaborssal.

Nagyon kíváncsi voltam Drágám véleményére. Szerintetek a tripla kézcsók mit jelenthet? 😂😍

Ez az étel bátran megállja a helyét az ünnepi asztalon, akár karácsonyi vendégvárónak is kiváló.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »