A napokban sok húsos ételt ettünk, ezért arra gondoltam, készítek valami olyat, ami kicsit kímélőbb.
Nagyon szeretjük a rakott krumplit, de az is unalmassá tud válni.
Egy volt biztos, a burgonya. Szétnéztem a hűtőben, találtam füstölt szalonnát, húsos kolozsvári szalonnát és kolbászt.
Kész is volt a terv.
A krumplit héjában megfőztem.
A szalonnákat felkockáztam, a kolbászt felkarikáztam és egy kanálnyi zsíron elősütöttem.
Fokhagymát reszeltem tejföl és tejszín keverékébe. Sóztam, borsoztam.
A cheddar sajtot lereszeltem.
A meghámozott krumplit is lereszeltem (almareszelőn).
A kisült zsiradék egy részével kikentem egy cseréptálat.
Jöhet a rétegezés ebben a sorrendben:
Reszelt krumpli, szalonnás, kolbászos cucc, tejfölös, tejszínes mártás, reszelt sajt.
Végül a maradék sült zsírral meglocsoltam a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőbe toltam és fél óra alatt addig sütöttem, míg piros nem lett a teteje.
Savanyúsággal tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!