Bőrös császárhús, távol-keleti ízvilággal

Útra keltem képzeletben, hogy egy különleges fogás kerüljön asztalunkra. 

Egészen a Távol-keletig repültem, hogy ezt a fogást elkészítsem.

Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, de érdemes ráfordítani az időt.

A bőrös császárhúst félbe vágtam. 

Egy fazékban a szójaszószt, a balzsam ecetet, a sót, a cukrot, az elnegyedelt hagymát, a zúzott fokhagymát összemelegítettem, frissen őrölt borssal, csilipehellyel és babérlevéllel fűszereztem, felöntöttem vízzel.

A császárhúst beletettem és kb. másfél órán át, lassan pöszmörögve puhára főztem, időnként megforgattam. 

Ha átszalad a kés a húson, biztosak lehetünk benne, hogy megpuhult. 

Kiszedtem egy tányérba és hagytam teljesen hidegre hűlni. 

A hús főzővizét erős tűzön egészen sűrűre, mártásszerűre beforraltam. 

A kihűlt húsdarabokat alaposan letörölgettem, bevagdaltam a bőrös felén és bő olajban pirosra sütöttem. LEFEDVE, MERT FRÖCSÖG PISZKOSUL!!!!

Párolt rizst készítettem hozzá, nagyon kevéssé sózva, mert a húsnak és a szósznak is intenzív az íze. 

Jól illik hozzá a coleslaw saláta frissessége, ropogóssága. 

Tálaláskor a húst meglocsoltam a mártással. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »