Sült bőrös császárhús dödöllével

Hiába no, még tél van, dacára a pluszoknak. Melengető jó érzés kicsit tartalmasabb ebédet készíteni. 

Mondhatni láblógatós étel, ha már szeretnék saját szlogenemnek megfelelni. 

Tényleg nem sok előkészítést igényel. 

A hús bőrös részét csinosra rézsútosan bevágtam, sóval bedörzsöltem, színes borsot tekertem rá. 

A cserépedényt zsírral kikentem, karikára vágott lila- és  vöröshagymával beterítettem és ráfektettem a húst bőrös részével felfelé. 

Sört öntöttem alá, lefedtem és 2 órára betoltam a 180 fokos sütőbe. Fél óránként ránéztem és saját levével locsolgattam. Amikor megpuhult, levettem a cserépedény tetejét és hőlégkeveréssel piros ropogósra sütöttem. 

Míg sült, elkészítettem a dödöllét:

A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főztem. 

Leöntöttem annyi vizet, hogy egy kevés maradjon a krumplin. Alaposan összetörtem. Alacsony lángon hagytam a lapot és a lisztet fokozatosan beleszórva, folyamatos keveréssel összedolgoztam.

Egy serpenyőben zsírt forrósítottam és két kanál segítségével a dödöllét beleszaggattam. Mindkét oldalát pirosra sütöttem. Tálalásig melegen tartottam. 

Hozzávalók 2 főre:

A dödölléhez:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »