Pisztráng Szalajka módra

Nem gondoltam, hogy létezik számomra meglepetés, ha halételről van szó. 

És de! 

Pedig mennyire egyszerű és kézenfekvő recept ez így a nyár derekán. Hisz minden alapanyag rendelkezésre áll. 

Felejtsük el a megszokott sült hal, sült krumpli kombót és tálaljuk ezt a nemes halat ezzel az isteni rakott krumplival. 

De ne fussunk ennyire előre. 

Kezdjük a hal előkészítésével. 

Irdaljuk be kicsinkét és alaposan sózzuk kívül-belül, pocakjába tegyünk citromkarikákat és spricceljük is meg a citrom levével. Nem árt, ha órákig áll a citromos sóban. 

Addig szépen el is készíthetjük a köretet. 

Az újkrumplit vékonyra szeleteltem, alaposan besóztam, összekevertem olvasztott kacsazsírral. 

A zöldségeket (lásd a hozzávalóknál) felkarikáztam és szép sorban rétegezve egy sütőtálba pakoltam. Sóztam. 

A tetejére beirdalt füstölt szalonna taréjokat tettem és betoltam a 200 fokos sütőbe. Kb. fél óra kell, hogy szép pirosra süljön és a szalonna is kiizzadja a zsírját. 

A halakat “fejtől, lábtól” kizsírozott, sütőpapíros tálba tettem és a forró sütőben – időnként a kicsurgó lével locsolgattam – piros ropogósra sütöttem. 

Nagyon egyszerű étel ez, de a rengeteg íz, a zöldségek hihetetlenül finommá teszik. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »