Betyáros tarja vele sült parázsburgonyával

Az úgy volt, hogy a tarjából rántott hús készül. De a kánikula keresztbe húzta a tervemet. A fene sem akar a 35 fokban a forró serpenyő fölött állni.

Így újra kellett terveznem az ebédünket, ami sütőben el tud készülni. Az is szaunává alakítja a konyhát, de legalább nem kell ott lébecolnom. 

Ilyenkor jön a hűtő mustra.

Hát ez lett belőle.

A tarját kolbásszal, újhagyma szárral, csípős paprika karikákkal és paradicsommal töltöttem és felgöngyöltem. Tetejére füstölt szalonna. Az összesre ám, csak a fotó kedvéért hagytam így, hogy látszódjon a göngyöleg ☺. 

Mellé pakoltam a krumplit, alufóliával lefedtem és 200 fokos sütőben készre sütöttem. 

Végül reszelt cheddar sajttal összekevert tejföl került a hús tetejére, azzal tovább sütöttem, míg szépen rá nem olvadt. 

Megkoronáztam a szalonna bóbitával. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »