Ugye egyszer-egyszer megbocsájtható, hogy a gasztroblogger készételhez nyúl.
Kedvenc üzletemben akciósan árulták a csevapot. Vétek lett volna ott hagynom. Csak meg kellett sütnöm.
Már csak a körítést kellett elkészítenem hozzá.
Naná, hogy mindenféle mediterrán cucc került ki a konyhámból.
Nézzük sorjában:
Görög saláta
Összekockáztam a hagymát, a paradicsomot és az uborkát. Kicsit összeforgattam a fetasajt levével. Rátördeltem a sajtot, tetejére biggyesztettem az olajbogyót, kicsi olíva olajat csepegtettem rá és mehetett is a hűtőbe tálalásig.
Hozzávalók:
Fetával töltött sült paprika
A paprikákat egy teflon serpenyőben szárazon, tehát olaj nélkül megsütöttem. Kapjon szép barna kérget, úgy a finom.
Hagytam kihűlni, majd bevágtam félig és megpakoltam az összetördelt feta sajttal.
Tetejére olívával összekevert, aprított petrezselymet szórtam.
Mehet ez is a görög saláta után a hűtőbe.
Hozzávalók:
Paradicsomos paprika mártogatós
Roppant egyszerű az elkészítése. Tulajdonképpen egy turmixolt lecsóról van szó.
Az olíva olajon megfonnyasztottam a hagymát, rádobtam a felaprított paprikát, paradicsomot, a reszelt fokhagymát. Sóztam, borsoztam. Aki szereti, tehet bele kicsi csípős paprikát is.
Miután minden megpuhult, botmixerrel krémesre turmixoltam. Ment bele egy kis ketchup. Lehűtöttem ezt is.
Tálaláskor megszórtam a tetejét hagymával és kapri bogyóval.
Hozzávalók:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!