Csevapcsicsa görög salátával, fetával töltött sült paprikával, paradicsomos paprika mártogatóssal

Ugye egyszer-egyszer megbocsájtható, hogy a gasztroblogger készételhez nyúl.

Kedvenc üzletemben akciósan árulták a csevapot. Vétek lett volna ott hagynom. Csak meg kellett sütnöm. 

Már csak a körítést kellett elkészítenem hozzá. 

Naná, hogy mindenféle mediterrán cucc került ki a konyhámból. 

Nézzük sorjában:

Görög saláta 

Összekockáztam a hagymát, a paradicsomot és az uborkát. Kicsit összeforgattam a fetasajt levével. Rátördeltem a sajtot, tetejére biggyesztettem az olajbogyót, kicsi olíva olajat csepegtettem rá és mehetett is a hűtőbe tálalásig. 

Hozzávalók:

Fetával töltött sült paprika 

A paprikákat egy teflon serpenyőben szárazon, tehát olaj nélkül megsütöttem. Kapjon szép barna kérget, úgy a finom. 

Hagytam kihűlni, majd bevágtam félig és megpakoltam az összetördelt feta sajttal. 

Tetejére olívával összekevert, aprított petrezselymet szórtam. 

Mehet ez is a görög saláta után a hűtőbe. 

Hozzávalók:

Paradicsomos paprika mártogatós

Roppant egyszerű az elkészítése. Tulajdonképpen egy turmixolt lecsóról van szó. 

Az olíva olajon megfonnyasztottam a hagymát, rádobtam a felaprított paprikát, paradicsomot, a reszelt fokhagymát. Sóztam, borsoztam. Aki szereti, tehet bele kicsi csípős paprikát is. 

Miután minden megpuhult, botmixerrel krémesre turmixoltam. Ment bele egy kis ketchup. Lehűtöttem ezt is. 

Tálaláskor megszórtam a tetejét hagymával és kapri bogyóval. 

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »