Cigánypecsenye lecsós pirított burgonyával

A cigánykonyha igazán közel áll hozzám. Nem fukarkodnak, ha enni kell, az legyen ízletes, kiadós, jó csípős. Egyetértek.

Jöjjön a recept. 

A krumplit héjában megfőztem és felkockáztam. Forró zsírban pirosra sütöttem. 

Míg sült, elkészítettem a lecsót a szokásos módon, majd a pirított krumpli tetejére halmoztam és melegen tartottam.

A tarját sóztam, borsoztam, lisztben meghempergettem és a kisült szalonna taréj zsírjában omlósra sütöttem. 

Kínáló tálra tettem, zúzott fokhagymát kentem a tetejére, rátettem a szalonna bóbitát, megszórtam pirospaprikával.

Házi kovászos uborkával tálaltam. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »