Aranydurbincs fűszeres zsemlemorzsában, mediterrán salátával

Így, az ősz közeledtével, egy kis visszavágyódás. A nyár összes íze mai ebédünkben, ha már testi valónkban nem lehetünk kedvenc tengerpartunkon. 

A tegnapi borús, esős, hűvös nap után megkegyelmezett az idő és a teraszon tudtuk elkölteni ezt a remek mediterrán halfogást. 

A halat beirdaltam, alaposan besóztam és citromlével meglocsoltam. Egy-egy karika citromot és egy kis darab vajat töltöttem a pocakjába. Míg ácsingózott, elkészítettem az olívás zsemlemorzsát. 

Volt itthon egy üvegcse olíva olajban eltett sült paprika. Ennek az isteni fűszeres olajával kevertem össze a zsemlemorzsát. Beleszórtam egy kis oreganót és a hal tetejére halmoztam. 

200 fokra felfűtöttem a sütőt és a fejtől, lábtól egy tűzálló tálba pakolt halacskákat jó fél órára betoltam napozni. 

Párszor meglocsoltam a kifolyó vajas, olajos cuccal, hogy ki ne száradjon. 

Amíg sültek, összeállítottam a salátát. 

Felkockáztam a paradicsomot, felkarikáztam az újhagyma zöldjét, hozzákevertem a sült, olajban eltett paprikát, pár csepp citromlével és olajjal meglocsoltam. 

Bagettel tálaltam. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »