Sült túrógombóc

Ugye veled is kibabrált már a főtt túrógombóc? Szétesett főzés közben vagy ölni lehetett volna vele, olyan kemény lett.

Ha sütőben sütöd, biztos a siker. Nagyon finom, puha túrógombóc lesz a végeredmény. 

Ráadásul nincs macera a pirított zsemlemorzsával sem. 

Nna, nézzük a receptet! 

Alaposan kikevertem a tojást a cukorral. Belereszeltem a citrom héját, összekevertem a túróval és a búzadarával. Kb. 1 órát hagytam állni, hogy a búzadara beszívja a nedvességet. 

Míg állt, elkészítettem a szószt. 

A tejfölt, a tejet és a tojást a vaníliás cukorral kikevertem. 

Egy tűzálló tálba belegombócoztam túrós masszát, ráöntöttem a szószt és a 200 fokra előmelegített sütőbe dugtam nagyjából fél órára. Akkor készül el, ha picit megpirul a teteje. 

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »