Ugye veled is kibabrált már a főtt túrógombóc? Szétesett főzés közben vagy ölni lehetett volna vele, olyan kemény lett.
Ha sütőben sütöd, biztos a siker. Nagyon finom, puha túrógombóc lesz a végeredmény.
Ráadásul nincs macera a pirított zsemlemorzsával sem.
Nna, nézzük a receptet!
Alaposan kikevertem a tojást a cukorral. Belereszeltem a citrom héját, összekevertem a túróval és a búzadarával. Kb. 1 órát hagytam állni, hogy a búzadara beszívja a nedvességet.
Míg állt, elkészítettem a szószt.
A tejfölt, a tejet és a tojást a vaníliás cukorral kikevertem.
Egy tűzálló tálba belegombócoztam túrós masszát, ráöntöttem a szószt és a 200 fokra előmelegített sütőbe dugtam nagyjából fél órára. Akkor készül el, ha picit megpirul a teteje.
Hozzávalók:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!