Pásztorpite télvíz idejére

Azért tudnak az angolok is nna, ha jófélét akarnak enni. Ikonikus ételük ez, mely eredetileg bárányhúsból készül. 

Ismertek annyira, hogy szinte minden receptet a magam ízlésére formálok, így volt ez most is. 

Marhahúsból készítettem. 

Ebben a cudar, ködös, zúzmarás időben testet-lelket felmelegítő fogás. 

Ehhez az ételhez kell némi türelem és idő, de végeredmény kárpótol, nem beszélve Drágám kézcsókjairól. 🥰

A marhahúst feldaraboltam, a ropogósra sült szalonnakockákon erős tűzön megpirítottam. 

Az apróra vágott hagymát hozzáadtam és megpároltam. 

Liszttel megszórtam és kevergetve pirítottam tovább.

Felöntöttem kb. 1 dl marhahús alaplével és 1 dl száraz vörösborral. 

Jöhetnek a többi hozzávalók: kockára vágott paradicsom, apróra vágott fokhagyma, no meg a fűszerek, őrölt bors, kakukkfű, babérlevél, chili pehely, kicsi pirospaprika. 

Lassú tűzön főztem és nagyjából félidőben hozzá adtam a felkarikázott sárgarépát. Addig főztem, míg puha nem lett minden. Kb. 2 óra. 

A ragu szép krémesre besűrűsödik. 

Míg főtt a ragu, a kockára vágott krumplit sós vízben puhára főztem. 

Leöntöttem róla a vizet, majd a vajjal és a tejszínnel krémesre kevertem. Pont kihűl annyira, hogy a tojássárgákat is hozzá tudjam tenni. Végül belereszeltem a cheddar sajtot, szerecsendióval és frissen őrölt borssal fűszereztem. 

A ragut egy tűzálló tálba borítottam és szépen elegyengetve befedtem a krumplipürével. 

200 fokos sütőbe toltam és 20 percig sütöttem. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »