Pasta alla Norma sütőben sütve

Napok óta kerestem olyan receptet, amiben van padlizsán. Egy árva darab lapult a hűtőben, ideje volt felhasználni. 

Valami könnyű, olasz tésztaételben gondolkodtam. Így találtam meg ezt a szicíliai receptet, amit kicsit áthangoltam. 

Tudnivaló, hogy az olaszok minden tésztaételükhöz más és más tésztát használnak. És ehhez ragaszkodnak is. Szentségtörés lenne, ha a pasta alla Normá-hoz mondjuk spagettit főznék. Ehhez egy nagyon jópofa, hosszúkás tészta való. A neve Capricci. Teljesen véletlenül találtam rá. Így néz ki:

Ha nem kaptok, a penne is megteszi. Lényeg, hogy rövid tészta legyen. 

Indulhat a főzés!

A padlizsánt hosszúkás csíkokra vágtam, kb. akkorára, mint a tészta. Jó forró olíva olajban szép világosbarnára sütöttem egy serpenyőben, majd kiszedtem egy tálra. 

Ugyanebben a serpenyőben kevés olíva olaj hozzáadásával az újhagyma karikákat, a felkockázott paradicsomot és a lereszelt fokhagymát megpároltam. Fűszereztem sóval, borssal, oreganóval és egy morzsányi csilipehellyel. 

Visszatettem a padlizsán csíkokat a többi zöldség közé és óvatosan átforgattam, nehogy összetörjön.

A kifőtt tésztát közékevertem, majd egy cseréptálba öntöttem. 

Sajtos besamellel nyakon öntöttem és a sütőben 200 fokon légkeveréssel pirosra sütöttem. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »