A téli időszak nagy kedvence a cékla. Szerencsére sokféleképp elkészíthető, olcsó zöldség.
Amit most hoztam, nagyon jól illik sültekhez, rántott szelethez, de magában fogyasztva is kellemes.
A céklát sós vízben puhára főztem. Míg főtt, egy fej lihagymát apróra vágtam és ecetes, cukros lében hagytam picit, hogy megenyhüljön az íze.
A kihűlt céklát meghámoztam, kicsi kockákra vágtam és beleforgattam az ecetes hagymába. Két evőkanálnyi ecetes torma került még bele. Végül 3 evőkanálnyi majonézzel összekevertem.
Nagyon jót tesz neki, ha pár órát hagyjuk hideg helyen összérni.
Zúzmarás hideg van ma, így a teraszon várta, míg a malacsült elkészült, aminek végül is a körete lett.
Hozzávalók:
- 2 db öklömnyi cékla
- 1 fej lilahagyma
- 2 ek. ecetes reszelt torma
- 3 ek. majonéz
- ecet, cukor, só
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: