Ez az a süti, ami elronthatatlan. Édesanyám évtizedek óta süti, mondhatni, alaposan kipróbált.
A hozzávalókat robotgéppel összekevertem, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntöttem és 170 fokra előmelegített sütőben 3/4 órát sütöttem.
Amikor kihűlt, félbevágtam.
A mascarponét kikevertem a cukorral a tojás sárgájával, majd hozzáadtam a felvert tojásfehérjét. Óvatosan összekevertem, hogy a hab ne törjön össze. Néhány szem kiolvasztott mirelit meggyet a krémbe kevertem. A felével megtöltöttem a lapot, a másik fele a tetejére került. Végül a szép kövér meggyszemekből a tetejére is biggyesztettem.
1 órát hűlt a hűtőben.
Hozzávalók:
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- mirelit meggy kiolvasztva
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15-20 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 dl olaj
- 4 dl kefir
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek